The sky as a workplace

Make your dreams come true and apply for the next course.

Training pilots

The Finnish Aviation Academy is a vocational special purpose aviation school located in the City of Pori on the west coast of Finland. The purpose of the Academy is to train professional pilots for the need of Finnish professional aviation.

The number of students is determined annually based on the need for new pilots for the airlines in Finland.

Training at the Finnish Aviation Academy meets the EASA Regulations. The training is also in accordance with the requirements stated by the Finnish airlines as well as the laws of Finland.

In addition to training new pilots, the Finnish Aviation Academy also offers commercial services, such as training services and simulator and training device leasing and training services to operators on a global basis. 

Training pilots

Make your dreams come true and get a profession from heaven. Here you will find more information about the training.

Training pilots

Training services

Licenses, flight ratings, courses and seminars – can be found here.

Training services

Latest news

15.4.2021
King Air 300 simulator UPRT update accepted by Finnish CAA
15.4.2021
Coronavirus info for customers
News Archive


“In my opinion, Finnish Aviation Academy’s program provides me with an easy transfer to work for any airline.”

https://www.youtube.com/watch?v=cdWqvHgyIls

Olli Pöllänen

Lentäminen on ammattina tosi konkreettista, operatiivista, siinä hetkessä ja sillä lennolla tapahtuvaa. Kahta lentoa ei ole samanlaista. Päätöksiä tehdään, niitä muokataan, ennakoidaan tilanteita, varaudutaan, tehdään suunnitelmia, mukaudutaan muutoksiin, johdetaan, monitoroidaan. Kaikki tapahtuu siinä, menossa olevalla lennolla, ja kaikkien tekojen ja päätösten vaikutukset näkyvät saman tien lopputuloksessa. Ja on todella paljon asioita, mihin lentäjien ammattitaidolla pystyy vaikuttamaan, mikä ei välttämättä näy matkustajalle. Mutta se hyvä lopputulos näkyy kyllä itselle, työ antaa välittömän palautteen. T: Tomi ( @finnairtomi )

Eilinen konttori 12,5 tunnin ajan. Lentäjän ammatti on tänä päivänä aika modernin automatiikan kanssa työskentelemistä. Se kuuluu työnkuvaan. Mutta ei se automatiikka ota pois lentämisen perusasioita, sitä miten kone lentää ja käyttäytyy, miten tehdään turvallinen lasku. Riittääkö kiitotie, miten oikaistaan epätavallisista asennoista tai sakkauksesta, sitä miten vaikkapa painopiste vaikuttaa, miksi tulee tietää oikea pitch & thrust, tai mitä vaikkapa eri sääilmiöt merkitsevät ja miten ne vaikuttavat. Kaikki ne ovat koko ajan läsnä ja lentäjän mielessä. Ja automatisoidullakin koneella voi lentää käsin – ja sitä kannattaakin tehdä! Lentämisen tuoma fiilis, se on asia joka ei myöskään katoa.
Terveisin, Tomi (IG @finnairtomi )

Hyvää huomenta! Tervon Tomi täällä, Finnairin 350-kippari, SIO:n tämän viikon takeover-alumni. SIO, eli silloin Finnairin AOL kurssi 18, käytynä jo viime vuosituhannen puolelta. Silti, sama Pori, sama rakennus, samat C-152:t, opettajista en olekaan ihan varma. Terveisiä kuitenkin heti kärkeen kurssinjohtajalle Savinaisen Hanskille, oltiin aikanaan nuoren kurssinjohtajan eka ”oma” kurssi. Koulurakennuksen halonisammuttimien paikat on yhä muistissa.

Finnair-uraa on nyt 23,5 vuotta takana, ja tämän viikon ajan on tarkoitus väläytellä uramuistoja vuosien varrelta, antaa näkemystä ja ajatuksia lentäjän ammatista ja tietty vastailla kysymyksiin.

Mutta ensin pitää käydä vähän töissä. Palataanpa siis asiaan illalla.

Ja ai niin – Finnairin roolissa on aika pitkään tullut jo tehtyä PR-työtä Instagramissa, tili on nimeltään @finnairtomi . Tervetuloa sinnekin seurailemaan.

Salpausselältä löytyi myös entinen huippu-urheilija ja nykyinen huippulentäjä, SIO-alumni Hannu Manninen!
Kiitos kaikille teltalla vierailleille, on ollut hieno tapahtuma Lahessa!
@lahtiskigames #salpausselänkisat #suomenilmailuopisto #lahtiskigames

Simulator renting

Company information

The fleet & simulators

Media

Restaurant SIO