Ammatti taivaalla
Ammatti taivaalla

Ammattilentäjän opinnot

Ammattilentäjän opinnot

Vallitsevan tilanteen takia pienennämme kurssikokoja. Seuraava haku järjestetään elokuussa 2022. Tarkempi ajankohta ja ohjeet julkaistaan myöhemmin. Seuraa sivustoamme.

Koulutus ammattilentäjäksi kestää Suomen Ilmailuopistossa noin 2 vuotta. Koulutuksen hinta oppilaalle on tällä hetkellä 15 000 euroa. Seuraavan haun opiskelijoille hinta saattaa olla hieman korkeampi. Porissa järjestettävät kurssit toteutetaan integroidulla eli yhdistetyllä koulutusmallilla.

Jaksot 1 ja 2

Jaksojen tavoite on antaa oppilaille yksityislentäjältä vaadittujen tietojen ja taitojen mukainen teoria- ja lentokoulutus.
Jaksojen teoriakoulutus kestää noin 5 viikkoa. Jaksoihin sisältyy noin 50 tuntia lentokoulutusta Cessna C152/C172-lentokoneella. Jaksojen yhteiskesto on noin 4,5 kuukautta.

Jaksot 3 ja 4

Kolmannen jakson teoriaopetuksen keskeisenä tavoitteena on antaa tiedolliset valmiudet yölentoihin sekä monimoottori- ja mittarilentämiseen.


Neljännen jakson teoriaopetuksen tavoitteena on syventää aiemmissa jaksoissa opittuja asioita ja täydentää niitä yläilmakehässä liikenneluokan suihkukoneilla suoritettavien pitkänmatkan lentojen erityispiirteillä. Tärkeä tavoite on myös opiskelijoiden valmentaminen loppukokeisiin. Jakso sisältää myös ohjaamoyhteistyö -teoriaosuuden.


Jaksojen teoriakoulutuksen yhteiskesto on noin 7 kuukautta, joka jakautuu kahteen erilliseen osioon.
Jaksojen lentokoulutus annetaan Cessna C152/C172-lentokoneella sekä Diamond DA42-simulaattorilla (FTD 2/FNPT II) ja kaksimoottorisella Diamond DA42-IV -lentokoneella.


Lisäksi jaksojen loppupuolella suoritetaan ohjaamoyhteistyökoulutus Embraer Phenom 100 simulaattorilla (FTD 2/FNPT II/MCC) ja Jet Orientation koulutuksesta osa lennetään ko. simulaattorilla ja osa Embraer Phenom 100 suihkukoneella.

Virheliikekoulutus
(Upset Prevention and Recovery Training)

Virheliikekoulutuksen tarkoitus on opettaa oppilaille lentokoneen hallinnan palauttamista virheliikkeestä. Koulutuksen tavoitteena on, että oppilas tunnistaa virheellisen lentotilan ja osaa oikaista lentokoneen mahdollisimman pienellä korkeuden menetyksellä ylittämättä koneen rajoituksia.

Virheliikekoulutus on verrattavissa autokoulussa annettavaan liukkaan kelin koulutukseen.

INFO

Koulutuksen aikana kertyy yhteensä noin 750 teoriaoppituntia ja noin 200 lentotuntia, joista noin 150 tuntia lentokoneilla ja noin 50 tuntia simulaattoreilla.

Simulaattorin vuokraus

Liikelennot

Yritysinfo

Ilmailuopiston kalusto

Media

Ravintolan SIO