Ammatti taivaalla
Ammatti taivaalla

Hakuvaiheet

Hakuvaiheet

Hakuprosessi kestää noin 9 kuukautta.

Hakuprosessi alkaa esikarsinnalla, jossa käsitellään hakemus, koulutustausta ja arvosanat. Ylioppilastodistuksen perusteella parhaat hakijat sekä muita opiskeluissa edenneitä pääsee suoraan psykologisten testien ensimmäiseen vaiheeseen. Loput esikarsinnasta jatkoon valituista kutsutaan kirjalliseen kokeeseen, jossa pääsykoemateriaalina on ilmailuun ja lentämiseen liittyvä aineisto.

Tässä haussa pääsykokeeseen voidaan ottaa aiempaa enemmän hakijoita ja riippuen koulupohjasta ja todistusarvosanoista psykologisiin testeihin pääsy voi edellyttää pääsykokeessa pärjäämisen. Kannattaa aloittaa pääsykoemateriaaliin tutustuminen jo nyt.

Psykologiset testit on jaettu kahteen vaiheeseen. Välissä on karsinta. Psykologisten testien toisen vaiheen jälkeen haastatteluihin kutsutaan parhaiten kriteerit täyttävät hakijat, mikäli ennen haastatteluvaihetta tehdyssä terveystietokyselyssä ei ilmene poissulkevia tekijöitä.

Haastatteluita on kaksi, joista toisessa hakijoita haastattelee lentäjävalintoihin erikoistunut psykologi ja toisessa lentoyhtiöiden lentäjiä sekä Suomen Ilmailuopiston opettajia ja vastuuhenkilöitä. Haastatteluvaiheessa arvioidaan lisäksi hakijoiden ryhmässä työskentelyä. Haastatteluiden perusteella lääkärintarkastukseen ja suojelupoliisiin tekemään turvallisuusselvitykseen kutsutaan alalle parhaiten soveltuvat henkilöt.

Huom. Psykologiset testit maksavat 120 €/vaihe. Muut vaiheet ovat maksuttomia.

Kirjallinen pääsykoe suoritetaan etänä. Muut vaiheet ovat pääkaupunkiseudulla.

Alustava aikataulu:
Hakuaika 1.-21.8.2022
Esikarsinta 22.8.-4.9.2022
Kirjallinen pääsykoe 13.9.2022
Psykologiset testit, vaihe 1 3.10.-4.11.2022
Psykologiset testit, vaihe 2 28.11.-20.12.2022
Haastattelut 13.3.-5.4.2023
Turvallisuuselvitys huhtikuu 2023
Ilmailulääkärin tarkastukset alkaen huhtikuu 2023

Jos sinulle on jäänyt epäselväksi jotain Suomen Ilmailuopiston lentäjäoppilashausta tai ammattilentäjän koulutuksesta, voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse: haku@finaa.fi. Vastaamme vain sellaisiin kysymyksiin, joihin ei löydy vastauksia julkaistusta materiaalista. Lääketieteellistä kelpoisuutta koskeviin kysymyksiin emme pysty ottamaan kantaa sähköpostitse.

Simulaattorin vuokraus

Liikelennot

Yritysinfo

Ilmailuopiston kalusto

Media

Ravintolan SIO